Svako od nas ima neki trik za dobro spremljeno meso, bilo da je u pitanju svinjsko ili pileće.

Ako volite meso u raznim varijantama, poslušajte ove savete jer uz pomoć njih napraviti savršen ručak za svoje najmilije. 

Pečenje u rerni

Za dobro pečenje osim kvalitetnog mesa važna je i zagrejana rerna. Ako rerna nije dovoljno vruća, meso će se osušiti i neće biti ukusno. Za pripremu svinjskog pečenja sa rebrima od kilogram i po dovoljno je sat i po na 200°C.

Isto važi  i za pile, dok pilećim batacima i belom mesu treba 45 minuta na istoj temperaturi.

Pile teško oko dva i po kilograma peče se na 170°C dva i po do tri sata, a ako je punjena piletina trebaće joj tri do tri i po sata.

Jagnjećoj plećki teškoj oko dva i po kilograma ili butu od kilogram i po treba sat i po na 200°C, dok se teleći komad peče na istoj temperaturi, ali 30 do 40 minuta.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!