Svako od nas ima neki trik za dobro spremljeno meso, bilo da je u pitanju svinjsko ili pileće.
Ako volite meso u raznim varijantama, poslušajte ove savete jer uz pomoć njih napraviti savršen ručak za svoje najmilije.
Pečenje u rerni
Za dobro pečenje osim kvalitetnog mesa važna je i zagrejana rerna. Ako rerna nije dovoljno vruća, meso će se osušiti i neće biti ukusno. Za pripremu svinjskog pečenja sa rebrima od kilogram i po dovoljno je sat i po na 200°C.
Isto važi i za pile, dok pilećim batacima i belom mesu treba 45 minuta na istoj temperaturi.
Pile teško oko dva i po kilograma peče se na 170°C dva i po do tri sata, a ako je punjena piletina trebaće joj tri do tri i po sata.
Jagnjećoj plećki teškoj oko dva i po kilograma ili butu od kilogram i po treba sat i po na 200°C, dok se teleći komad peče na istoj temperaturi, ali 30 do 40 minuta.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.