Iako mnogi misle da su kumin i kim isto, kao i komorač i anis. Zapravo, ovo su potpuno različite biljke, koje imaju određene sličnosti.
PROČITAJTE JOŠ: Kako da održite svežinu peršuna i drugih začina
KUMIN I KIM
Iako potiču iz iste porodice biljka, kumin i kim ipak nisu isto, a razlikuju se i po mirisu i po ukusu.
Kim se u našoj zemlji uglavnom prodaje u zrnu, a koristi se kao začin za peciva i čorbe.
Kumin se može pronaći isključivo u obliku praha, a prodaje se u prodavnicama „zdrave hrane”. Specifičnog je i veoma jakog mirisa, pa se zato preporučuje u malim količinama. O njegovim lekovitim svojstvima smo već pisali, a poželjno je uvrstiti ga u svakodnevnu ishranu.
PROČITAJTE JOŠ: Top 5 saveta za uzgajanje začina u kuhinji
KOMORAČ ILI ANIS
Vrlo slične biljke koje liče i po mirisu. Semenke komorača možete nabaviti u specijalizovanim radnjama, a koristi se kao začin za meso i još češće za ribu. Može se koristiti i kao čaj ili dodatak pecivu.
Anis po mirisu veoma podseća na komorač, ali ima za nijansu jaču aromu.
Tekst: S.J.
Izvor: Blic žena
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.