Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVE ZAČINE TREBA DA KORISTITE ŠTO ČEŠĆE: kako se koriste kim i kumin, komorač i anis

Ovi začini imaju specifičnu aromu, mirise i ukuse a neki imaju lekovita svojstva. Evo kako se koriste ovi začini u kulinarstvu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Iako mnogi misle da su kumin i kim isto, kao i komorač i anis. Zapravo, ovo su potpuno različite biljke, koje imaju određene sličnosti.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da održite svežinu peršuna i drugih začina

KUMIN I KIM

Iako potiču iz iste porodice biljka, kumin i kim ipak nisu isto, a razlikuju se i po mirisu i po ukusu.

Kim se u našoj zemlji uglavnom prodaje u zrnu, a koristi se kao začin za peciva i čorbe.

Kumin se može pronaći isključivo u obliku praha, a prodaje se u prodavnicama „zdrave hrane”. Specifičnog je i veoma jakog mirisa, pa se zato preporučuje u malim količinama. O njegovim lekovitim svojstvima smo već pisali, a poželjno je uvrstiti ga u svakodnevnu ishranu.

PROČITAJTE JOŠ: Top 5 saveta za uzgajanje začina u kuhinji

KOMORAČ ILI ANIS

Vrlo slične biljke koje liče i po mirisu. Semenke komorača možete nabaviti u specijalizovanim radnjama, a koristi se kao začin za meso i još češće za ribu. Može se koristiti i kao čaj ili dodatak pecivu.

Anis po mirisu veoma podseća na komorač, ali ima za nijansu jaču aromu.

Tekst: S.J.

Izvor: Blic žena

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije