Tradicionalni izbor za prirpemu bečkih šnicli je svakako teletina, mada ih možete pripremiti i s drugim mesom.
Izaberite veliko parče mesa, jer se, kao što verovatno znate, meso smanjuje tokom pripreme.
Tajna ukusne bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gde se meso najpre uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.
Stručnjaci kažu da je kvalitetna bečka šnicla trebalo da bude toliko suva, da kada biste sedeli na njoj ne bi ostavila trag na pantalonama! Pre nego što prezle dodate šnicli, poznati šef kuhinje Kurt Gutenbruner preporučuje da se malo neutralne pavlake doda jajima. Šnicle možete uvaljati u brašno i jaja, pa zatim oko pola sata sačekati pre valjanja u prezle i prženja.
VIŠE: Originalna bečka šnicla
Prezlama možete dodati i malo začina, poput oraščića ili aleve paprike. To su odlični dodaci, ali nisu obavezni.
Nemojte spremati šniclu tako da bude hrskava do tačke kada ne možete da je zagrizete. U toku prženja pomerajte tiganj, tako da ulje dopre i do gornjeg sloja šnicle i ona dobije prepoznatljivu zlatnu nijansu.
Pošto su šnicle gotove, predlažemo da ih poslužite uz zelene masline punjene crvenom paprikom, piše portal "The Guardian". Ove divne boje i raznoliki ukusi zajedno daju poseban šmek, koji će vas i vaše goste prijatno iznenaditi.
Izvor: Stvar ukusa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka