Sastojci za 4 osobe:

  • 4 teleće šnicle (po 150 g)
  • 2 jajeta
  • 1-2 kašike nezaslađene slatke pavlake
  • so, biber
  • 50 g brašna
  • 100 g prezli
  • 4 kašike maslaca
  • 1 limun
  • 3 paradajza
  • 1 krastavac
  • glavica zelene salate
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 50 ml soka od pomorandže
  • kašičica srednje ljutog senfa
  • 3 kašike ulja
  • 4 slane sardele
  • 2 kašike kapra

Kalorije: 630
Vreme pripreme: 45 minuta

Priprema:
Meso properite, prosušite krpom i izlupajte tučkom između dva sloja plastične folije. U dubokom tanjiru razmutite jaja s pavlakom, solju i biberom, u drugi stavite brašno, a u treći prezle. Pripremljene šnicle uvaljajte u brašno (višak otresite) a zatim stavite u jaja i prezle.Deo po deo paniranih šnicli pržite u tiganju na zagrejanom maslacu oko 2 minuta sa svake strane dok ne porumene.

Izvadite na salvetu da se ocede. Operite limun u vrućoj vodi i isecite ga na kriške ili kolutove.Očistite i operite povrće, paradajz isecite na osmine, krastavac na kose kolutove, a salatu iscepkajte na komadiće veličine zalogaja. Napravite preliv od sirćeta, soka pomorandže, senfa, ulja, soli i bibera, pa njime prelijte mešanu salatu. Šnicle ukrasite sečenim limunom, slanim sardelama i kaprom, i poslužite uz salatu.

Marija Jakob