Ukoliko uživate u pripremi hrane nije na odmet da napravite i domaći kačkavalj.
Šest litara mleka kuvjte sa 2 kašike soli (da vri 10 minuta), zatim sklonite sa ringle. Odmah dodajte (u vrelo mleko) 3 kašike esencije, pa kuvajte još 5 minuta uz neprestano mešanje varjačom.
Šerpu od 1-2 litara obložiti gazom, pa preko gaze sipati vruće mleko, preklopiti gazom, pa preko toga staviti neki težak predmet i tako držati nekoliko sati dok se potpuno ne ohladi.
Kad se ohladi kačkavalj staviti na tanjir i držati ga u frižideru jedan dan na jednu stranu, a drugi dan ga okrenuti na drugu stranu da se suši.
Ako želite aromatični sir i kačkavalj, pre nego što stavite u gazu da se cedi umešajte 1 kašiku domaćih suvih začina, sitno iseckan peršunov list, kašičicu origana i nekoliko češnjeva zdrobljenog belog luka.
Ova priprema sira i kačkavalja zahteva malo više vremena i strpljenja, ali kad vidite rezultate svog truda i kada dobijete pohvale od dragih ljudi, nećete zažaliti za uloženi trud i vreme.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka