Vreme je pečenog kestena, Njegov miris širi se prohaldnim vazduhom dok ga ulični prodavci okreću po prensoivim roštiljima. I vi možete da budete kesten majstor i da u svom domu „vadite kestenje iz vatre“.
KUVANJE: Pre termičke obrade vrh opne zasecite oštrim, pa ga zatim kuvajte 20-40 minuta u slanoj vodi, tj. dok se opna ne odvoji.
PEČENJE: Kesten može da se peče u rerrni na temperaturi od 170 stepeni dok se opna ne odvoji. Može da se i peče u poklopljenom tiganju oko 10 minuta. Ni kod ovog načina pripreme nikako nemojte da zaboravite da sasečete opnu.
Od plodova odvajajte opnu dok su još vreli. Najbolje je da ih hvatate kuhinjskim papirom ili rukavicom. U suprotnom će se opna zalepiti za jezgro, i postajaće sve čvršće. Tanku kožicu uklonite nožićem.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.