Vreme je pečenog kestena, Njegov miris širi se prohaldnim vazduhom dok ga ulični prodavci okreću po prensoivim roštiljima. I vi možete da budete kesten majstor i da u svom domu „vadite kestenje iz vatre“.
KUVANJE: Pre termičke obrade vrh opne zasecite oštrim, pa ga zatim kuvajte 20-40 minuta u slanoj vodi, tj. dok se opna ne odvoji.
PEČENJE: Kesten može da se peče u rerrni na temperaturi od 170 stepeni dok se opna ne odvoji. Može da se i peče u poklopljenom tiganju oko 10 minuta. Ni kod ovog načina pripreme nikako nemojte da zaboravite da sasečete opnu.
Od plodova odvajajte opnu dok su još vreli. Najbolje je da ih hvatate kuhinjskim papirom ili rukavicom. U suprotnom će se opna zalepiti za jezgro, i postajaće sve čvršće. Tanku kožicu uklonite nožićem.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka