Kao glavni sastojak u skoro svim jelima, oljušten i iseckan crni luk nam je neophodan. Da posao seckanja ne bi doneo suze i mučninu, pronašli smo savete koji vam ga mogu olakšati.
Frižider
Pre nego što počnete da ljuštite crni luk, ostavite ga na 15 minuta u frižider.
Voda
Stavite luk u posudu s vodom, a potom ga režite.
Sirće
Delotvorno je u sprečavanju širenja enzima iz luka koji izazvaju suze.
Sveća
Zapalite sveću i stavite je pored daske na kojoj ćete rezati luk. Supstance koje se oslobađaju iz luka izgubiće se u plamenu.
Nož
Korišćenjem vrlo oštrog noža izbeći ćete mrvljenje luka što povećava oslobađanje enzima, odnosno supstanci koje vas teraju na plač.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka