Sastojci:

  • 250 g šećera
  • 1 šoljica vode
  • 125 g margarina
  • 100 g mlevenog keksa 
  • 75 g oraha
  • 50 g čokolade

Punjenje:

  • 150 g pasiranog 
  • kestena 
  • 50 g prah-šećera 
  • 50 g oraha
  • 1 kašika ruma

Glazura

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema

Skuvajte sirup od šećera i vode, pa kad provri, kuvajte još tri minuta. Sklonite s vatre, dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi, a zatim dodajte ostale sastojke: mlevene orahe, keks i na kraju izlomljene kockice čokolade. Sve lepo izmešajte, i kad se smesa prohladi, rastanjite je preko folije. Za punjenje izmešajte kesten, prah-šećer, umućen margarin i mlevene orahe, dodajte rum i sve stavite u špric s okruglim nastavkom.

Duž ivice razvijene kore istisnite punjenje od kestena kao traku. Pomoću folije podignite ivicu čokoladne smese i prebacite je preko trake od kestena, kao kad zavijate rolat. Blago pritisnite da obuhvati fil od kestena i prstima, ako ima potrebe, zatvorite ivicu. Rolat dodatno prelijte glazurom od čokolade otopljene s uljem i ostavite na foliji dok se čokolada ne stegne. Zatim ga prebacite na poslužavnik i još malo rahladite u frižideru. Tek kada bude sasvim hladan, isecite ga na kockice, pa svaku stavite u papirnu korpicu. Ukrasite po želji.

Pročitajte još: ČOKOLADNE BOMBICE: slatkiš koji se ne peče

Savet!

U čokoladnu smesu možete dodati kašičicu kakaoa da dobijete tamniju boju i da kontrast s punjenjem bude izraženiji