Priprema:

Sastojci:

500 gr mlevenog mesa

1 belance

1 kašika prezle

1 kašičica senfa

1 kašičica luka u prahu

tabasko ili čili prah po ukusu

so i biber

Za prilog:

1 glavica luka

1 kašičica šećera

2 dcl vode

so

12 kriški tosta

Meso pomešati sa belacetom, mrvicama i začinima. Oblikovati vrlo tanke šnicle (za veličinu tosta) i pržiti ih na ulju sa svake strane po nekoliko minuta.

Luk sitno iseckati i staviti u tiganj s malo ulja. Dodati šećer i dinstati minut na laganoj vatri.

Dosuti vodu i dinstati sve dok sva voda ne uvri.Na kraju dodati so. Na jednu krišku tosta staviti kašiku luka, a na drugu meso. Preklopiti i zapeći nekoliko minuta u tosteru.

Prilog možete promeniti po želji.

Lepo se slažu ajvar, listovi kačkavalja ili pečene paprike.

Izvor: Recepti svijeta