- Sastojci:
- pakovanje špageta
- 400 g pilećeg fileta
- malo maslaca
- začinsko bilje (origano, bosiljak)
- 1/2 manje glavice crnog luka (ili struk mladog)
- 2 paradajza
- 2,5 dl pavlake za kuvanje
- so, biber
- parmezan (za posipanje)
Priprema:
Iseckajte na tanke tračice piletinu i propržite je na maslacu da blago porumeni.
Dodajte začinsko bilje, posolite i pobiberite.
Pred kraj prženja dodajte i sitno seckan luk, pa još malo pržite.
Sipajte pola čaše vode i dinstajte 5 minuta.
Sad umešajte seckan paradajz, pustite da se prokrčka, pa pred kraj ulijte pavlaku i kuvajte oko 5 minuta, da se malo zgusne.
Pomešajte s kuvanim špagetama i ne štedite kad posipate rendanim parmezanom.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka