Sastojci:
Za bazu:
- 3 belanca
- 150 g prah šećera
- 4 kašike praha borovnice (ako ne možete da nabavite prah, možete da sameljete smrznute borovnice)
- prstohvat soli
Za krem:
- 200-300 g slatkog šlaga
- prstohvat praha vanile (ili ekstrakt vanile)
- oko 100 g svežih borovnica
Priprema:
Zagrejte rernu na 100ºC. Počnite da mutite belanca i polako dodajte šećer i so i miksujte 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete čvrsti sneg pa na kraju lagano umešajte prah borovnica. Zatim smesu istresite na papir za pečenje i formirajte krug odnosno oblik torte tako da u sredini ostavite udubljenje za krem. Zatim pecite Pavlovu 90 do 100 minuta pa ugasite rernu i otvorite malo vrata. Kad se Pavlova potpuno ohladi, prenesite je oprezno na tacnu za serviranje, dugim, širokim nožem. Za krem, ulupajte šlag sa šećerom i vanilom, pa ga sipajte u sredinu torte. Ukrasite prahom od borovnice, svežim borovnicama i listićima sveže nane.
Izvor: Buro247 / Our Food Stories
PROČITAJTE JOŠ:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka