Sastojci:
- 500 g đumbira
- 300 g smeđeg šećera
- 0,5 l vode
- limeta
- narandža
- nekoliko listova nane
- nekoliko listova žalfije s mirisom limuna
Priprema: Đumbir oljuštite, nasecite na tanke parčiće pa ih stavite u posudu. Dodajte šećer i vodu pa stavite na vatru da zakuva. Potom smanjite vatru i ostavite da kuva dok tečnost ne ispari na približno 3,5 dl. Dobijeni sirup od đumbira procedite, prelijte ga u staklenu posudu s poklopcem, zatvorite i ostavite da se ohladi. Sirup može da stojii u frižideru barem pet dana. U čašu ulijte ohlađeni sirup (u visini cca 1 cm), prelijte vodom i dodajte sok limete i narandže a zatim nanu i žalfiju s mirisom limuna. Sirup od đumbira možete da prelijete i mineralnom vodom.
Recepti: Organic garden, Ljubljana
Izvor: Sensa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka