Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- praziluk
- 1 čen belog luka
- 1 cm korena đumbira
- 2 kašike ulja
- so, biber
- čili
- 2 kore
- 1 belance
- 1 kašika rastopljenog putera
- 700 ml ulja za prženje
Priprema: Meso i šargarepu isecite na kockice, a praziluk kolutiće. Beli luk i đumbir iseckajte što sitnije. U tiganju, na zagrejanom ulju propržite meso. Dodajte šargarepu, beli luk, đumbir, praziluk i sve zajedno kratko prodinstajte. Posolite i pobiberite, dodajte čili po ukusu i stavite da se ohladi. Raširite jednu koru na radnoj površini, premažite je rastopljenim puterom, prekrijte drugom korom i nasecite na komade velicine 12x12 cm. Na svako parce testa stavite malo fi la, bočne strane savijte prema unutra, pa testo smotajte (kao sarmice), a rub premažite belancetom i dobro stisnite. Rolnice pržite dok ne porumene u dubokoj šerpi na vrelom ulju. Kad su gotove, vadite ih šupljikavom kašikom i stavite na salvetu da se ocede.
Izvor: Lisa lepa &srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka