Sastojci: 

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • praziluk 
  • 1 čen belog luka
  • 1 cm korena đumbira 
  • 2 kašike ulja
  • so, biber 
  • čili 
  • 2 kore 
  • 1 belance
  • 1 kašika rastopljenog putera
  • 700 ml ulja za prženje

Priprema: Meso i šargarepu isecite na kockice, a praziluk kolutiće. Beli luk i đumbir iseckajte što sitnije. U tiganju, na zagrejanom ulju propržite meso. Dodajte šargarepu, beli luk, đumbir, praziluk i sve zajedno kratko prodinstajte. Posolite i pobiberite, dodajte čili po ukusu i stavite da se ohladi. Raširite jednu koru na radnoj površini, premažite je rastopljenim puterom, prekrijte drugom korom i nasecite na komade velicine 12x12 cm. Na svako parce testa stavite malo fi la, bočne strane savijte prema unutra, pa testo smotajte (kao sarmice), a rub premažite belancetom i dobro stisnite. Rolnice pržite dok ne porumene u dubokoj šerpi na vrelom ulju. Kad su gotove, vadite ih šupljikavom kašikom i stavite na salvetu da se ocede. 

Izvor: Lisa lepa &srećna