• Za testo:
  • 4 jajeta
  • 130 g brašna
  • 30 g kakaoa
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • Za fil:
  • 500 g višanja
  • kesica želatina u prahu
  • 4 žumanceta
  • 100 g šećera
  • 125 ml višnjevače
  • 400 ml slatke pavlake
  • 100 g strugane čokolade
  • kesica šlaga

Priprema: Rernu zagrejte na 190 stepeni. Jaja penasto ulupajte sa šećerom i 4 kašike tople vode. Brašno, prašak za pecivo i kakao umešajte u umućena jaja. Masu izručite na pleh obložen papirom za pečenje, izravnajte i pecite oko 17 minuta. Pečeno testo preručite na plitku činiju, papir skinite, ostavite da se ohladi. Višnje operite, očistite od koštica.  Želatin pripremite prema uputstvu. Nad parom penasto umutite žumanca sa šećerom i višnjevačom. Umešajte želatin i ostavite da se hladi oko 30 minuta hladi. Kada krem počne da se steže, čvrsto ulupajte pavlaku, i sa čokoladom i višnjevačom umešajte u krem od žumanaca. Oko pečenog testa stavite okvir za tortu, napunite ga kremom i ohladite. Umutite šlag, premažite kolač tanko, porđeđajte višnje preko. Ukrasite rendanom čokoladom.

Izvor: Lisa lepa & srećna