Sastojci:

  • glavica crvenog luka
  • kašicica origana
  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • so
  • biber
  • 2 veće loptaste tikvice
  • 2 čena belog luka 
  • 1,5 dl suvog belog vina
  • 800 g oljuštenog paradajza
  • 2 lovorova lista 
  • 2 kašike maslinovog ulja

Prirpema:

Oljuštite crni luk, pa ga iseckajte na kockice, pomešajte sa origanom i mesom i pobiberite. Tikvice operite, isecite uzduž napola i izdubite. Sredinu iseckajte i dodajte u masu od mesa, pa time napunite tikvice. Beli luk oljuštite i iseckajte nasitno. Pomešajte vino i paradajz, ubacite luk i lovor, začinite i sipajte u podmazanu tepsiju. 

VIŠE: Kaneloni s mlevenim mesom

Potom pore đajte tikvice i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni na 180 stepeni. Zapečene tikvice pospite parmezanom i bosiljkom i servirajte sa sosom.

Izvor: Lisa