Sastojci:
- 300 ml vode
- 350 gr brašna
- 20 gr svežeg kvasca (5 gr suvog)
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- još brašna da se oblikuje
Priprema:
Toploj vodi dodati izmrvljen kvasac i šećer pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica usuti ostatak ulja, pa sve promešati, da to ulje prođe svuda i ostaviti da kisne izmedju pola sata i sat vremena, da se udvostruči.
Uključiti rernu na 220 stepeni. Na radnu površinu posuti dosta brašna pa istresti testo. Uz pomoć brašna oblikovati testo, pa u pleh u kojem će se peći posuti brašno, pa preneti oblikovano testo. Ostaviti da kisne dok se ne zagreje rerna, pa staviti da se peče. Peći dok ne dobije svetlo braon boju. Izvaditi pečen hleb, poklopiti krpom i ostaviti da se malo prohladi pre posluživanja.
Prilagođeno sa: Domaći recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka