Sastojci (za 4 osobe): 

  • 1 žuta paprika
  • 1 tikvica
  • 1 komorač
  • 1 pecivo od prethodnog dana (ili dve kriške starog hleba)
  •  2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250 g kanelona
  • konzerva paradajza (850 ml)
  •  2 kašičice supe (instant)
  •  2 kašičice sušenog origana
  • so, biber 
  • 200 g mocarele
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje

Priprema

Povrće očistite, operite i nasecite na kockice.

Pecivo omekšajte u mlakoj vodi. Crni i beli luk oljuštite, naseckajte, pa pola prodinstajte s dodatkom komorača na vrelom ulju. Paradajz usitnite u konzervi, dodajte ga zajedno sa sokom, instant-supom i kašičicom origana. Ostavite da lagano vri oko deset minuta. Dodajte papriku i tikvicu, posolite, poparite i kuvajte još pet minuta. Rernu ugrejte na 200 stepeni.

Mocarelu ocedite i nasecite na tanke listove. Pecivo zgnječite i iscepkajte. Pomešajte s mlevenim mesom, jajetom, preostalim lukom, belim lukom i origanom. Posolite i pobiberite. Kanelone nafilujte smesom, stavite ih u podmazan pleh, po njima rasporedite mocarelu i sos od povrća i pecite oko 35 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob