Za prvi deo:
- 2 manje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 250 g pirinča
- 1 veća šargarepa
- 1 kašičica začina
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica mirođije
Za drugi deo:
- 500 g belog mesa
- 2 kašike začina
Za treći deo:
- 500 g blitve
- 1 kašičica začina
Za preliv:
- 3 jajeta
- 2 dl kisele pavlake
- 1 dl mleka
Priprema:
Belo meso isecite na šnicle izačinite i propržite, zatim meso izvaditena tanjir, a u toj masnoći propržite iseckani crni i beli luk, dodajte i iseckanu šargarepu. Pirinač operite, skuvajte i procedite. Pobiberite luk i začinite po ukusu zatim dodajte skuvani pirinač. Proprženi luk zajedno sa pirinčem izručite u đuvečaru, a odozgo poređajte ispržene šnicle. Zatim iseckajte blitvu i veoma je malo propržite i začinite, pa sipajte preko mesa, sve prelijte umućenim jajima mlekom i pavlakom i zapecite na 250 stepeni 15 minuta.
Kada je musaka zapečena izvadite i malo prohladite, pa secite u kocke i služite.
Slađana Šćekić ima 50. godina, živi u Kraljevu, uspešna i srećna je supruga i majka. Uživa da sprema jela i mesi kolače, a glavni degustatori su članovi njene porodice. Kuvanjem se bavi iz zadovoljstva i voli da eksperimetiše u kuhinji i smišlja recepte.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka