Za prvi deo:

  • 2 manje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 g pirinča
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašičica začina
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica mirođije

Za drugi deo:

  • 500 g belog mesa
  • 2 kašike začina

Za treći deo:

  • 500 g blitve
  • 1 kašičica začina

Za preliv:

  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 dl mleka

Priprema:

Belo meso isecite na šnicle izačinite i propržite, zatim meso izvaditena tanjir, a u toj masnoći propržite iseckani crni i beli luk, dodajte i iseckanu šargarepu. Pirinač operite, skuvajte i procedite. Pobiberite luk i začinite po ukusu zatim dodajte skuvani pirinač. Proprženi luk zajedno sa pirinčem izručite u đuvečaru, a odozgo poređajte ispržene šnicle. Zatim iseckajte blitvu i veoma je malo propržite i začinite, pa sipajte preko mesa, sve prelijte umućenim jajima mlekom i pavlakom i zapecite na 250 stepeni 15 minuta.

Kada je musaka zapečena izvadite i malo prohladite, pa secite u kocke i služite.

Slađana Šćekić ima 50. godina, živi u Kraljevu, uspešna i srećna je supruga i majka. Uživa da sprema jela i mesi kolače, a glavni degustatori su članovi njene porodice. Kuvanjem se bavi iz zadovoljstva i voli da eksperimetiše u kuhinji i smišlja recepte.

Izvor: Lisa