Sastojci:
- 1 l supe
- 100 g brokolija
- jaje
- 30 g prezli
- kašika brašna
- na vrh noža muskatnog oraščića
- kašičica vegete
Priprema:
Brokoli operite i razdvojte na manje cvetove. Isecite sitno, pa stavite da se kuva u kipućoj slanoj vodi. Kad provri, kuvajte još 5 minuta. Dobro procedite (da vam se kasnije knedle ne raspadnu), ali sačuvajte vodu u kojoj se brokoli kuvao. Ručno ili u blenderu umutite jaja s brokolijem.
U posebnoj činiji izmešajte prezle, brašno, muskatni oraščić i vegetu, dodajte smesu od jaja i brokolija, i sve dobro sjedinite. Vodu u kojoj se kuvao brokoli vratite na vatru da provri, zatim smanjite temperaturu da polako vri. Rukama pravite knedlice, spuštajte ih u vodu i kuvajte samo minut. Izvadite knedlice rešetkastom kašikom. U svaki tanjir sipajte prethodno zagrejanu supu, pa dodajte knedlice.
Napomena: Ako želite da zadržite lepu zelenu boju brokolija, isperite ga hladnom vodom odmah posle kuvanja, da ga „preseče”.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.