Sastojci:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 7 kašika brašna
  • 100 g šećera
  • 1/2 prašak za pecivo

Za prelivanje kore:

  • 2 dl mleka
  • 2 kesice vanil šećera

PROČITAJTE JOŠ: Brzi slatkiš koji se ne peče: ledeni čokoladni kolač

Za fil:

  • 8 dl mleka
  • 8 kašika šećera
  • 7 žumanaca
  • 3 kašike gustina
  • 2 kašike brašna
  • 2 kesice vanil šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 veće banane

Priprema:

Koru ispecite od belanaca, brašna, šećera i prašak za peciva na 200 stepeni 25 minuta. Vrelu koru preliti vrelim mlekom i vanilom. Ohladite koru.

Fil: 8 dl mleka da provri, pre nego što ćemo da stavite mleko na vatru odvojte 6 kašika hladnog mleka pa ga promešati sa žumancima, šećerom, brašnom, gustinom i vanilom. Skuvati gust krem, ohladite pa kremi dodajte umućen margarin sa 100 g šećera u prahu.

Na ohlađenoj kori stavite tanak sloj fila pa preko fila iseckane banane na kolutove, poređajte ih pa preko banana sa sitnom cediljkom sipajte kakao. (2 kašike kakaa).

Preko banana stavite ostatak fila. Odozgo može umućen šlag ili topljena čokolada. Ja sam istopila 200 g bele čokolade sa 2 kašike ulja i prelila preko kolača.

Slađana Šćekić ima 50. godina, živi u Kraljevu, uspešna i srećna je supruga i majka. Uživa da sprema jela i mesi kolače, a glavni degustatori su članovi njene porodice. Kuvanjem se bavi iz zadovoljstva i voli da eksperimetiše u kuhinji i smišlja recepte.

Izvor: Lisa