Sastojci (za 12 komada): 

  • 3 kašike griza
  • 350 g malomasnog krem-sira od obranog mleka
  • 75 g putera
  • 80 g šećera
  • 2 jajeta
  • pola kašičice ekstrakta vanilije
  • 1 kašičica naribane kore od limuna
  • prstohvat soli
  • 100 g skroba
  • 1 prosejana kašičica praška za pecivo
  • 75 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Podmažite pleh za mafine i pospite grizom. Dobro ocedite sir. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite puter sa šećerom pa umešajte jedno po jedno jaje. Umešajte svež sir, ekstrakt vanile, koru od limuna i so. Pomešajte skrob i prašak za pecivo, prosejte po tome pa umešajte.

VIŠE: Novi recept za slano predjelo: mafini s povrćem, leblebijama i crnim maslinama

Stavite smesu u udubljenja na za mafine i pecite oko 40 minuta za zlatnosmeđe boje (po potrebi nakon 25 minuta prekrijte aluminijskom folijom). Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Potom izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Po želji pospite mafine šećerom u prahu. Rastopite čokoladu i ukrasite mafine. 

Vreme pripreme: 70 minuta

Recepte piše: Marija Jakob