Potrebno za 12 komada:
- po ½ crvene, zelene i žute paprike babure
- 100 g putera
- 2 kašičice soli
- malo aleve paprike
- 5 jaja
- 300 g pšeničnog brašna
- kesica praška za pecivo
- ½ kašičice sušene majčine dušice
- 50 g iseckanih crnih maslina
- 50 g lebelebija
- 12 papirnih korpica (ø 5 cm)
Priprema:
1. Paprike operite, prepolovite, očistite i isecite na kockice. Puter pomešajate sa solju i alevom paprikom, pa umešajte jedno po jedno jaje. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i majčinom dušicom, pa s maslinama i paprikom dodajte masi s jajima tako da nastane retko, lepljivo testo.
2. Papirne korpice stavite u kalupe za mafine, pa sipajte testo i pospite leblebijama. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Mafine pecite na sredini rerne oko 20 minuta. Kada porumene, proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Mafini su gotovi ako je čačkalica suva kada je izvadite iz testa. Ostaviti mafine da se hlade u kalupu oko pet minuta, pa ih servirajte s puterem.
Vreme pripreme: 20 minuta
Piše: Marija Jakob
Pročitajte još:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka