Sastojci:
- 800 g teletine (za kuvanje)
- 2 kašike soka od limuna
- so
- 250 g šampinjona
- 1 šargarepa
- 1 glavica luka
- 5 karanflića
- 1 vezica peršuna
- 30 g brašna
- 30 g mekog putera
- 2 žumanceta
- 100 g pavlake
Priprema: Operite meso, prosušite, natrljajte sokom od limuna te posolite. U šerpi prekrijte vodom i pustite da zakuva.
U međuvremenu očistite i operite povrće. Nasecite pečurke na listiće, a šargarepu na komade. U luk zabodite karanfiliće. Operite peršun i napravite vezicu. Sve dodajte mesu, pustite da provri pa kuvajte oko 90 minuta.
Zamesite brašno i puter. Oko 30 minuta pre kraja kuvanja dodajte u meso, umešajte i ostavite da provri. Nakon kuvanja sklonite šerpu sa šporeta. Izvadite meso, peršun i luk. Usitnite meso. Razmutite žumanca i pavlaku, time zgusnite sos, ali nemojte više kuvati.
Dodajte meso i ostavite oko 5 minuta da odstoji. Začinite i ukrasite po želji naseckanim listićima peršuna.
Vreme pripreme: 125 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka