Sastojci (za 4 osobe):
- 125 g pirinča
- so
- 700 g kupusa
- 500 g mlevenog mesa
- 3 kašike senfa
- biber
- mlevena paprika
- 4 kašike putera ili masti
- 400 ml supe od mesa
Priprema:
Pirinač skuvajte u blago posoljenoj vodi. Skinite spoljašnje listove kupusa i izdvojite 16 velikih listova. Uklonite zadebljale delove lisnih nerava i isecite ih na trake. Isečene lisne nerve i listove blanširajte oko 2 minuta u blago posoljenoj vodi. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Ocedite pirinač.
VIŠE: Starinska srpska sarma
Pomešajte pirinač, mleveno meso, isečene listove kupusa i senf, pa začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Blanširane listove kupusa razvijte na radnom stolu. Na donju trećinu svakog lista stavljajte po malo smese sa mlevenim mesom, pa uobičajeno zavijte sarmice.
VIŠE: Posna sarma
U dubljoj šerpi zagrejte puter ili mast. Sarmice propržite na puteru da dobiju zlatnobraon boju. Dolijte supu i šerpu stavite u rernu da se sarmice peku oko 45 minuta na srednjoj temperaturi ili ih kuvajte kao i obično, na tihoj vatri. Uz sarmice možete služiti posoljeni pomfrit.
Pripremila: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.