Sastojci (za 4 osobe):
- 250 g šargarepe
- 350 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike putera
- so
- biber
- list lovora
- bobica kleke
- 400 g kiselog kupusa
- 3 kašike kolutova praziluka
- kašičica kima u prahu
- 270 g zamrznutog lisnatog testa
- jaje
- 5 kašika senfa
- kašičica kima u zrnu
Priprema:
Šargarepu očistite, krupno je narendajte. Pileće grudi isperite hladnom vodom, osušiti, isecite na trake. I jedno i drugo propržite na puteru, posolite i pobiberite. Lovor i kleku isitnite, kupus rastresite, sve dodajte mesu i zajedno malo prodinstajte. Umešajte iseckan praziluk i kim u prahu.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumance i belance razdvojte. Odmrznuto testo razvaljajte u pravougaonik, ivice premažite belancetom. Testo zatim premažite senfom, preko njega rasporedite fil od kupusa. Testo savijte u rolnu, premažite razmućenim žumancetom, pospite kimom u prahu. Pecite oko 40 minuta. Posle 20 minuta pokrijte papirom za pečenje. Pečen rolat isecite na kolutove. Služite sa sosom od paradajza.
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka