Sastojci (za 4 osobe):

  • 250 g šargarepe
  • 350 g pilećeg belog mesa 
  • 2 kašike putera
  • so
  • biber 
  • list lovora
  • bobica kleke 
  • 400 g kiselog kupusa 
  • 3 kašike kolutova praziluka
  • kašičica kima u prahu
  • 270 g zamrznutog lisnatog testa 
  • jaje
  • 5 kašika senfa
  • kašičica kima u zrnu

VIŠE: Egzotični rolat s limetom i bademima

Priprema:

Šargarepu očistite, krupno je narendajte. Pileće grudi isperite hladnom vodom, osušiti, isecite na trake. I jedno i drugo propržite na puteru, posolite i pobiberite. Lovor i kleku isitnite, kupus rastresite, sve dodajte mesu i zajedno malo prodinstajte. Umešajte iseckan praziluk i kim u prahu.

VIŠE: Brza i bogata poslastica: svekrvin rolat

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žumance i belance razdvojte. Odmrznuto testo razvaljajte u pravougaonik, ivice premažite belancetom. Testo zatim premažite senfom, preko njega rasporedite fil od kupusa. Testo savijte u rolnu, premažite razmućenim žumancetom, pospite kimom u prahu. Pecite oko 40 minuta. Posle 20 minuta pokrijte papirom za pečenje. Pečen rolat isecite na kolutove. Služite sa sosom od paradajza.

Recepte piše: Marija Jakob

Izvor: Lisa