Sastojci:

  • 750 g krompira 
  • so, biber
  • 1 kg svinjskog mesa u komadu
  • kašika senfa
  • 7 šargarepa 
  • 3 glavice crnog luka 
  • 3 kašike ulja 
  • kašika paradajz-pirea 
  • 1 l bujona od povrća 
  • 2 dl piva
  • ½ kašičice začinskog bilja 
  • list lovora 
  • 4 kašike putera 
  • malo šećera

Priprema:

  1. Operite krompir i u slanoj vodi kuvajte oko 20 minuta. Ocedite ga i ostavite u poklopljenoj šerpi da se potpari, pa ga oljuštite. Očistite šargarepu, pa tri sitno iseckajte, a ostatak isecite na štapiće i skuvajte u slanoj vodi.
  2. Operite meso, osušite ga salvetom, posolite, pobiberite i premažite senfom.
  3. Iseckajte dve glavice crnog luka. Zagrejte ulje i propržite meso sa svih strana. Dodajte luk i iseckanu sirovu šargarepu i sve zajedno propržite. Smanjite vatru, sipajte paradajz-pire, supu, pivo i začine, poklopite i dinstajte oko dva sata.
  4. Preostali luk isecite na rebarca i propržite na zagrejanom puteru. Dodajte krompir isečen na kolutove, propržite još malo i začinite. Obarenu šargarepu pomešajte s vrućim puterom i začinite solju, biberom i šećerom. 
  5. Izvadite meso i uvijte u foliju. Dinstano povrće propasirajte kroz cediljku i začinite. Isecite meso na komade i servirajte sa šargarepom, krompirom i sosom.

Vreme pripreme: 120 minuta