Sastojci:

  • 1 kg telećih krmenadli 
  • ulje
  • so 

Prilog i sos:

  • 150 g šampinjona (što sitnijih)
  • 350 g krompira 
  • 150 g arpadžika (sitan, sladak luk)
  • 150 g pancete 
  • 2,5 dl madera sosa 
  • so 

Priprema:

Ispržite krmenadle na malo ulja. Na preostalom ulju propržite pancetu sečenu na kockice, dodajte oljušten, opran i osušen arpadžik (nije potrebno da ga seckate). Kad se i arpadžik malo proprži, dodajte šampinjone (ako nisu sitni, isecite ih na polovine ili četvrtine) i posolite.

Propržite sve zajedno. Na kraju dodajte skuvan krompir koji ste isekli na kockice. Zalijte madera sosom (kao zamena može da posluži paradajz sos ili saft od pečenja). Servirajte kotlet u komadu i prelijte ga sosom.

Ovde pogledajte recept kako da napravite madera sos za krmenadle.

Recepte piše: Milja Lukić