Sastojci:
- 50 g slanine
- 70 g maslaca
- 20 g pečuraka
- glavica crnog luka
- koren šargarepe
- koren peršuna
- 3/4 l bujona
- 3 dl belog vina
- 1 dl madere
- kašika brašna
- 2 kašike paradajz-pirea
Priprema: Na zagrejanom maslacu lagano propržite sitno sečenu slaninu. Dodajte sitno seckane crni luk i zelen, pa sve zajedno upržite. Pospite brašnom i još malo pržite, ali pazite da brašno ostane svetložuto. Na kraju stavite sitno sečene pečurke, pa i njih propržite.
Nalijte vinom i bujonom. Kad provri, sipajte razblažen paradajz-pire. Kuvajte na umerenoj vatri oko 20 minuta. Procedite kroz gustu cediljku. Pred serviranje u sos sipajte maderu.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka