Sastojci:

  • 50 g slanine
  • 70 g maslaca
  • 20 g pečuraka
  • glavica crnog luka
  • koren šargarepe
  • koren peršuna
  • 3/4 l bujona
  • 3 dl belog vina
  • 1 dl madere
  • kašika brašna
  • 2 kašike paradajz-pirea

Priprema: Na zagrejanom maslacu lagano propržite sitno sečenu slaninu. Dodajte sitno seckane crni luk i zelen, pa sve zajedno upržite. Pospite brašnom i još malo pržite, ali pazite da brašno ostane svetložuto. Na kraju stavite sitno sečene pečurke, pa i njih propržite.

Nalijte vinom i bujonom. Kad provri, sipajte razblažen paradajz-pire. Kuvajte na umerenoj vatri oko 20 minuta. Procedite kroz gustu cediljku. Pred serviranje u sos sipajte maderu.

Recepte piše: Milja Lukić