Sastojci:
- 1 kg krompira
- 300 g brašna
- 1 jaje
- muskatno orašče
- 40 g putera
- so
Za preliv:
- 400 g paradajza (ili pelata iz konzerve)
- 1 glavica luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- malo šećera
- so, biber
- vezica bosiljka
- malo parmezana
Priprema: Napravite njoke prema osnovnom receptu. Oljušteni paradajz (prethodno ga kratko držite pod mlazom vrele vode) i što sitnije iseckani luk propržite na maslinovom ulju. Posolite i pobiberite, pa dinstajte dok se ne zgusne. Dodajte sitno iseckani bosiljak. Prelijte preko njoka, a odozgo možete posuti parmezan.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka