Jelovnik glumca Nikole Fišekovića (36), kojeg gledamo u ulozi kuvara Trovača u muzičko-zabavnoj emisiji "Čađava mehana" na televiziji "Happy", prilično je raznovrstan jer, kako sam kaže, voli sve da proba. Zbog toga, pa makar i pogrešio, u restoranima naručuje i jela koja nikada ranije nije jeo.
- Kod kuće volim sebi da spremam čorbe od povrća, a nije me mrzelo da naučim da pravim sarmice od zelja i ribu. Recepte najčešće skidam sa interneta, a ako se desi da nešto pogrešim, samo dodam dosta belog luka i jelo postaje savršeno - kaže Nikola. Pošto se uvek budi gladan, doručak mu je najvažniji obrok, koji nikad ne preskače.
- Ujutru volim da pojedem slaninu s jajima ili neki drugi omlet, kao i razne sendviče sa šunkom, sirom, majonezom i salatom. Bitno mi je da se baš najedem kada se probudim, jer često ne znam kada ću imati sledeći obrok. S večerom je sasvim druga priča, pa je često i preskočim - kaže Nikola.
Losos sa senfom
Sastojci:
- 2 šnicle od lososa (po 250-300 g)
- Za marinadu:
- 50 g senfa
- kašičica kečapa
- kašičica maslinovog ulja
- kašičica izmrvljenog ruzmarina
- 2 češnja sitno iseckanog belog luka
Priprema:
Šnicle dobro posolite. Pomešajte sastojke za marinadu, premažite šnicle i ostavite ih u marinadi barem jedan sat. Potom ih zavijte u foliju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dvadesetak minuta. Gotove šnicle pospite svežim peršunom. Idealan prilog je špargla kuvana na pari, uz salatu od rukole s balzamikom i medom.
Tekst: Nenad Blagojević
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka