Jelovnik glumca Nikole Fišekovića (36), kojeg gledamo u ulozi kuvara Trovača u muzičko-zabavnoj emisiji "Čađava mehana" na televiziji "Happy", prilično je raznovrstan jer, kako sam kaže, voli sve da proba. Zbog toga, pa makar i pogrešio, u restoranima naručuje i jela koja nikada ranije nije jeo.

- Kod kuće volim sebi da spremam čorbe od povrća, a nije me mrzelo da naučim da pravim sarmice od zelja i ribu. Recepte najčešće skidam sa interneta, a ako se desi da nešto pogrešim, samo dodam dosta belog luka i jelo postaje savršeno - kaže Nikola. Pošto se uvek budi gladan, doručak mu je najvažniji obrok, koji nikad ne preskače. 

- Ujutru volim da pojedem slaninu s jajima ili neki drugi omlet, kao i razne sendviče sa šunkom, sirom, majonezom i salatom. Bitno mi je da se baš najedem kada se probudim, jer često ne znam kada ću imati sledeći obrok. S večerom je sasvim druga priča, pa je često i preskočim - kaže Nikola.

Losos sa senfom

Sastojci:

  • 2 šnicle od lososa (po 250-300 g)
  • Za marinadu:
  • 50 g senfa
  • kašičica kečapa
  • kašičica maslinovog ulja
  • kašičica izmrvljenog ruzmarina
  • 2 češnja sitno iseckanog belog luka

Priprema:

Šnicle dobro posolite. Pomešajte sastojke za marinadu, premažite šnicle i ostavite ih u marinadi barem jedan sat. Potom ih zavijte u foliju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dvadesetak minuta. Gotove šnicle pospite svežim peršunom. Idealan prilog je špargla kuvana na pari, uz salatu od rukole s balzamikom i medom.

Tekst: Nenad Blagojević