Sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 600 g brašna
  • 4 dl mleka
  • 300 g putera
  • 1/4 kašičice soli
  • 30 g šećera
  • 2 žumanceta

Priprema: Kvasac pomešajte sa 60 g brašna i 2 dl mleka. Puter izmrvite dlanovima u 100 g brašna, pa umesite u kompaktnu masu, napravite pravougaonik, zavijte u celofan i stavite u frižider. Od preostalog brašna i mleka, soli, šećera, žumanca i kvasca zamesite testo srednje meko i ostavite na toplom mestu da naraste.

Kad naraste, stavite ga na radnu površinu, rastanjite oklagijom, a na sredinu stavite ohlađeno testo od putera i brašna. Preklopite preko njega ivice rastanjenog testa, pa ovako uvijen kalup ostavite pola sata. Onda testo razvaljajte oklagijom preklapajući ga nekoliko puta.

Recepte piše: Marija Jakob