Sastojci:
- 20 g kvasca
- 600 g brašna
- 4 dl mleka
- 300 g putera
- 1/4 kašičice soli
- 30 g šećera
- 2 žumanceta
Priprema: Kvasac pomešajte sa 60 g brašna i 2 dl mleka. Puter izmrvite dlanovima u 100 g brašna, pa umesite u kompaktnu masu, napravite pravougaonik, zavijte u celofan i stavite u frižider. Od preostalog brašna i mleka, soli, šećera, žumanca i kvasca zamesite testo srednje meko i ostavite na toplom mestu da naraste.
Kad naraste, stavite ga na radnu površinu, rastanjite oklagijom, a na sredinu stavite ohlađeno testo od putera i brašna. Preklopite preko njega ivice rastanjenog testa, pa ovako uvijen kalup ostavite pola sata. Onda testo razvaljajte oklagijom preklapajući ga nekoliko puta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka