U podnožju Starog Košutnjaka, na mirnom mestu, sklonjen od gradske vreve, nalazi se hotel Slodes. U njegovom sastavu radi restoran, koji odiše toplom, domaćom atmosferom.
Na meniju su specijaliteti internacionalne kuhinje ali se uvek udovoljava ukusima i željama gostiju. Za dobar ukus zadužen je kuvar Igor Jovanović (43) koji se ovim poslom bavi 22 godine. Bogato iskustvo počeo je da stiče u Crnoj Gori, te otuda potiče i njegova ljubav prema morskoj ribi. Kaže da znanja nikada nije dosta i da postoje razne mogućnosti za njegovo obogaćivanje, samo je važna volja. A kod Igora volja postoji. Uvek se trudi da oslušne gosta i napravi jelo baš po njegovom ukusu, a to gosti umeju da cene.
Najvažniji sastojci svakog jela su sveže i pažljivo odabrane namirnice. Mi smo uživali u laganom salata-obroku, koji je idealan za sve one koji brinu o svojoj liniji i zdravlju jer je bogata kombinacija vitamina i proteina, neophodnih svima u ovim zimskim danima.
Pileća salata "tri kolori"
Potrebno je:
- 150 g svežeg krastavca
- 100 g sveže šargarepe
- 150 g pilećeg filea
- kašika majoneza (može i „lajt“ varijanta)
- soja-sos
- senf
- so
- mešavina bibera
- vorčester sos
- šećer
Način pripreme:
Sitno iseckati (ne izrendati) prvo krastavac a potom šargarepu i začiniti sa malo soli, šećera, limunovim sokom i veoma malo soja-sosa. Piletinu iseckati na komadiće i skuvati. Napraviti preliv od majoneza, senfa, soli i malo vorčester sosa. A onda ređati. Na veći tanjir prvo staviti piletinu, posoliti i pobiberiti. Oko nje poređati iseckanu i začinjenu šargarepu a u drugom krugu, krastavac. Piletinu preliti pripremljenim majonezom. Ukoliko ne volite majonez možete preko piletine preliti samo malo maslinovog ulja. Ukus je odličan!
Tekst: Vesna Stanimirović
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.