Sastojci:
- 10 kg crvenih mesnatih paprika
- 5 većih glavica belog luka
- 1/2 kg rena
- 250 g soli
- 1/2 l ulja
- 2 veze celerovog lista
- 3 veze peršunovog lista
- 1/2 l jabukovog sirćeta
Priprema:
Paprike operite i očistite od semena. Ren izrendajte na rende. Beli luk očistite i sitno iseckajte. Peršunov i celerov list sitno iseckajte.Paprike lagano ispecite s jedne i druge strane, oljuštite, slažite u teglu, posolite, stavite malo rena, malo belog luka, peršuna i celera, poprskajte uljem i sirćetom. I tako redom dok se ne napuni tegla. Pritisnite da izađe sok.
Odozgo stavite plastični pritiskač. Teglu zatvorite i okrenite naopačke dok se ne ohladi.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.