Testenina se lako vari i jednostavno priprema, ali nije svejedno na koji se način sprema i s čime se poslužuje.
Sastojci:
- 150 g domaćih rezanaca
- 300 g mlevenog mesa
- manja glavica crnog luka
- čen belog luka
- 2 šargarepe
- 50 g celera
- po kašičica soli i bibera
- 2 jajeta
- 2 dl mleka
- 1 dl kisele pavlake
- 0,5 dl ulja
- prstohvat peršuna
- prstohvat origana
- 50 g kačkavalja
Priprema:
U slanoj vodi, u koju je dodato malo ulja, kuvajte rezance 5-6 minuta i iscedite. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte krupno narendane šargarepu i celer, kao i sitno seckan beli luk, posolite, pa sve zajedno dinstajte 10-ak minuta. Potom dodajte mleveno meso i dinstajte još 7-8 minuta. Pobiberite, stavite sitno seckane peršun i origano. U vatrostalnu činiju stavite polovinu rezanaca, odozgo polovinu mesa s povrćem, a ostatak rezanaca i mesa pomešajte, pa time završite slaganje musake. Posebno umutite jaja, pavlaku i mleko, i prelijte preko musake. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
Izvadite i pospite rendanim kačkavaljem, vratite u rernu još 5-6 minuta.
Napomena:
Kad u receptu piše da jelo izvadite iz rerne, pospete ga rendanim kačkavaljem i vratite da se zapeče, ne stavljajte kačkavalj odmah, da ne bi pocrneo i skorio se. Sačekajte nekoliko minuta.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.