Vojvođansku trpezu nemoguće je zamisliti bez široke lepeze delikatesa, začina i raskošnih ukusa, a kad smo kod širokog ukusa, nemoguće je ne izdvojiti Neoplanta Delikates stišnjenu šunku.

Napravljena je od najkvalitetnijeg mesa buta, pa je savršena za sve vrste predjela, sendviča i salata. Ovaj niskokalorični proizvod bez glutena i dodatih boja, sadrži manje od 2% masti. Stišnjena je kao što je već pomenuto, niskokalorični izvor proteina i to sa samo 75 kalorija na 100g proizvoda, što je bitno za sve one koji vode računa o ishrani i preferiraju zdrav način iste. Iako je karakteristično za Vojvođane da natenane uživaju u delikatesnim proizvodima i šunkama, stišnjenu možemo preporučiti i svim onima koji žele brze, a kvalitetne obroke.

U današnje vreme sve veći broj ljudi želi da se hrani zdravo, a kako je leto praktično već tu, uz njega idu i velike vrućine kada nam najviše prijaju lagani, brzi i jednostavni obroci.  Šunka će na pravi način začiniti svaki od njih bilo da je u pitanju salata ili sendvič. Još jedan od razloga zašto je baš Neoplantina Delikates stišnjena šunka pravi izbor za vas- dobijate vrhunski ukus i široook užitak, a ne morate da brinete o kalorijama.

Najbolja salata sa šunkom

Donosimo Vam jednostavan recept za najbolju salatu sa stišnjenom šunkom. Ovaj osvežavajući obrok će Vam biti omiljeni u letnjim mesecima koji nam predstoje.

Vreme pripreme: 20 minuta, Broj serviranja: 10 , Kalorije: 290

Potrebni sastojci:

  • 600g Neoplanta Delikates stišnjene šunke isečene na kockice
  • 1 tvrdo kuvano jaje
  • 1 stabljika celera
  • 2 kašičice sitno seckanog crnog luka
  • 2 kašičice sitno seckanih krastavčića (opciono)
  • ¾ šolje majoneza
  • 1 kašika senfa
  • So i biber (po ukusu)
  • Krekeri, grisine / štapići ili kiflice po izboru kao prilog

Priprema:

Stavite šunku, jaje, celer i luk u bleneder ili secko ( začinite sa malo svežeg crnog bibera). Pomešajte preostale sastojke u posebnoj činiji (krastavčići, majonez i senf). Zatim umešajte sve to sa mešavinom šunke. Pokrijte i ostavite u frižider da odstoji. Najbolje je ukoliko može da ostane da se ohladi par sati, salata tako bude samo lepša. Poslužite uz kiflice, krekere ili slane štapiće.

Tekst: Promo