Sastojci:

  • 250 g ulja
  • 150 g šunke
  • 150 g graška
  • 150 g šargarepe
  • 2 jajeta
  • 2 krompira
  • 2 kisela krastavca
  • 1/2 limuna
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice šećera u prahu
  • pileće belo meso
  • peršunov list
  • mleveni biber
  • so

Priprema: Posebno, svako za sebe, obariti belo pileće meso, šargarepu, krompir i na kraju jaja.

Majonez: Tvrdo kuvana žumanca, još dok su topla, izgnječiti viljuškom i dodavati kap po kap ulja, neprekidno mešajući, dok se ulje ne utroši. Potom dodati šećer u prahu, senf, sok od limuna, mleveni biber i so po ukusu, pa sve dobro izmešati.

Sitno iseći obareno pileće meso, šargarepu, krompir, kisele krastavce, šunku i belanca i pomešati.

Dodati grašak iz konzerve, kašičicu peršunovog lišća i majonez, s tim što treba ostaviti deo majoneza za preliv spolja.

Sve promešati, sipati u veći dublji tanjir ili činiju, oblikovati kupu, preliti ostatak majoneza i posuti sitno iseckanim peršunovim listom.

Izvor: Recepti