Sastojci:
- 250 g ulja
- 150 g šunke
- 150 g graška
- 150 g šargarepe
- 2 jajeta
- 2 krompira
- 2 kisela krastavca
- 1/2 limuna
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice šećera u prahu
- pileće belo meso
- peršunov list
- mleveni biber
- so
Priprema: Posebno, svako za sebe, obariti belo pileće meso, šargarepu, krompir i na kraju jaja.
Majonez: Tvrdo kuvana žumanca, još dok su topla, izgnječiti viljuškom i dodavati kap po kap ulja, neprekidno mešajući, dok se ulje ne utroši. Potom dodati šećer u prahu, senf, sok od limuna, mleveni biber i so po ukusu, pa sve dobro izmešati.
Sitno iseći obareno pileće meso, šargarepu, krompir, kisele krastavce, šunku i belanca i pomešati.
Dodati grašak iz konzerve, kašičicu peršunovog lišća i majonez, s tim što treba ostaviti deo majoneza za preliv spolja.
Sve promešati, sipati u veći dublji tanjir ili činiju, oblikovati kupu, preliti ostatak majoneza i posuti sitno iseckanim peršunovim listom.
Izvor: Recepti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.