Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo kulena
  • tanki režnjevi pancete ( po 2 za svaki uštipak)
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • so, biber
  • jaje
  • kockice kačkavalja za punjenje

PROČITAJTE JOŠ: RECEPT ZA ĆABATU: originalni recept za najukusniju italijansku lepinjicu, korak po korak (RECEPT)

Priprema:

Sjedinite meso, sitno seckan crni luk, drobljen beli luk, rendan kačkavalj i iseckan kulen. Dodajte jaje, posolite i pobiberite, dobro promešajte. Vadite komadiće mase, u sredinu stavite kockicu sira i oblikujte uštipke. Uvijte ih u pancetu. Možete da ih ispržite ili ispečete u plehu za mafine. Prže se po dva minuta sa obe strane, a peku oko pola sata na 200 stepeni.

Tekst: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna