Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo kulena
- tanki režnjevi pancete ( po 2 za svaki uštipak)
- 50 g rendanog kačkavalja
- so, biber
- jaje
- kockice kačkavalja za punjenje
PROČITAJTE JOŠ: RECEPT ZA ĆABATU: originalni recept za najukusniju italijansku lepinjicu, korak po korak (RECEPT)
Priprema:
Sjedinite meso, sitno seckan crni luk, drobljen beli luk, rendan kačkavalj i iseckan kulen. Dodajte jaje, posolite i pobiberite, dobro promešajte. Vadite komadiće mase, u sredinu stavite kockicu sira i oblikujte uštipke. Uvijte ih u pancetu. Možete da ih ispržite ili ispečete u plehu za mafine. Prže se po dva minuta sa obe strane, a peku oko pola sata na 200 stepeni.
Tekst: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.