Sastojci:
- 500 gr pasulja
- 1 mesnata kolenica
- 1 velika glavica luka
- 2-3 lista lorbera
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- so i biber
- ulje
- brašno
- aleva paprika
- peršun
Priprema:
Pasulj potopite preko noći. Ujutru ga stavite u hladnu vodu, pa neka provri na visokoj temperaturi. Odlijte tu vodu, sipajte drugu.
Oljuštite i naseckajte luk i šargarepu. Dodajte u pasulj, dodajte i list lorbera i stavite da se kuva. Za to vreme operite kolenicu, stavite je u drugi lonac, sipajte hladnu vodu da ogrezne pa kad provri izvadite kolenicu a vodu sačuvajte.
Prebacite kolenicu u lonac sa pasuljem i sve kuvajte dok se skoro sasvim ne raskuva. Napravite zapršku od brašna, aleve paprike i ulja u tiganju, pa prelijte pasulj koji krčka. Stišajte vatru pa polako dodajte začine po ukusu.
Pred sam kraj dodajte beli luk, prethodno očišćen i sitno iseckan. Kad servirate, dekorišite sitno seckanim listom peršuna.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna