- Sastojci:
- 1 pileće belo meso
- 1 konzerva belog pasulja
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 1 zelena paprika
- 1 ljuta papričica
- 2-3 kašike ulja
- 1 kašičica origana
biber, so - kocka za pileću supu
- 150 gr kačkavalja
Priprema:
Ugrejte ulje i ispržite na brzinu kockice belog mesa. Izvadite ga i ostavite na toplom.
Sada dodajte očišćen i iseckan crni luk, pa dolivajući po malo vode, izdinstajte ga na tihoj vatri.
Dodajte iseckanu zelenu papriku (može i iz zamrzivača), beli luk, papričicu i origano. Promešajte da se kratko izdinsta, pa sipajte pasulj iz konzerve.
Dodajte vode da sve ogrezne, piletinu i kocku za supu.
Dinstajte dok meso ne bude sasvim mekano i doterajte ukus po želji.
Pred serviranje, umešajte rendani kačkavalj.
Služite sa barenim pirinčem.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.