• Sastojci:
  • 1 pileće belo meso
  • 1 konzerva belog pasulja
  • 1 glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 ljuta papričica
  • 2-3 kašike ulja
  • 1 kašičica origana
    biber, so
  • kocka za pileću supu
  • 150 gr kačkavalja

Priprema:

Ugrejte ulje i ispržite na brzinu kockice belog mesa. Izvadite ga i ostavite na toplom.

Sada dodajte očišćen i iseckan crni luk, pa dolivajući po malo vode, izdinstajte ga na tihoj vatri.

Dodajte iseckanu zelenu papriku (može i iz zamrzivača), beli luk, papričicu i origano. Promešajte da se kratko izdinsta, pa sipajte pasulj iz konzerve.

Dodajte vode da sve ogrezne, piletinu i kocku za supu.

Dinstajte dok meso ne bude sasvim mekano i doterajte ukus po želji.

Pred serviranje, umešajte rendani kačkavalj.

Služite sa barenim pirinčem.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna