Sastojci:

8 paprika

6 krupnih krompira

1 šargarepa

2 paradajza

1 glavica crnog luka

1-2 čena belog luka

ulje, so i biber

peršun

suvi začin

Priprema:

Očistite paprike od semenki. Krompir, šargarepu i luk oljuštiti i izrendati, pa začiniti po ukusu. Jedan paradajz usitniti u blenderu pa dodati u ovu smesu, sipati i par kašika ulja pa dobro izmešati.

Puniti svaku papriku i ređati u đuveč - nema potrebe da ih zatvarate, jer krompir neće da nabubri kao pirinač u klasičnim paprikama s mesom. Ostali paradajz izblendajte pa posolite, dodajte malo šećera, sipajte i malo ulja pa ovu smesu kašikom sipajte oko paprika. Pecite na temperaturi od 200C stepeni oko sat vremena. 

Da paprike ne izgore, povremeno prekrijte pek-papirom.

Izvor: Lepa&Srećna