TRIK DA VAM ĆEVAPI NE BUDU GUMENI I SUVI: Jedna caka garantuje sočnost i savršen ukus

Uz nekoliko fora, roštiljsko meso će vam uvek biti sočno i mekano.

Shutterstock

Prvomajsko roštiljanje ušlo je u tradiciju srpskog naroda, a među najomiljenije meso svakako spadaju ćevapi.

Vole ih i odrasli i deca, a ako su sočni i mekani, svi će vam tražiti recept ili caku za pečenje!

Da vam ćevapi ne bi bili gumeni, suvi i prepečeni, već mekani i sočni, samo sledite nekoliko saveta i sigurno će vam svaki put ispasti savršeno:

  • Za ćevape koristite isključivo juneće meso i to prvu četvrtinu (vrat, plećku, flam i rebra), a june ne sme biti starije od 18 meseci.
Shutterstock  

  • Ćevape je najbolje peći u tiganju iznad roštilja, jer bi trebalo sve vreme da ih okrećete dok se peku.
  • Stavite i malo masnoće u tiganj, beli luk u ljusci i grančicu ruzmarina. Neprestano tresite tiganj iznad vatre.
  • Vatra treba da bude slabija kako bi se ćevapi i unutra ispekli ravnomerno. Ako je vatra prejaka, spolja će izgoreti, a unutra ostati živi.

Pročitajte i Top 10 recepata za jela sa roštilja.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se pravi roštilj sos  TikTok/ vellacooks

Tekst: Lepa&srećna / B.S.