Prvomajsko roštiljanje ušlo je u tradiciju srpskog naroda, a među najomiljenije meso svakako spadaju ćevapi.
Vole ih i odrasli i deca, a ako su sočni i mekani, svi će vam tražiti recept ili caku za pečenje!
Da vam ćevapi ne bi bili gumeni, suvi i prepečeni, već mekani i sočni, samo sledite nekoliko saveta i sigurno će vam svaki put ispasti savršeno:
- Za ćevape koristite isključivo juneće meso i to prvu četvrtinu (vrat, plećku, flam i rebra), a june ne sme biti starije od 18 meseci.
Shutterstock
- Ćevape je najbolje peći u tiganju iznad roštilja, jer bi trebalo sve vreme da ih okrećete dok se peku.
- Stavite i malo masnoće u tiganj, beli luk u ljusci i grančicu ruzmarina. Neprestano tresite tiganj iznad vatre.
- Vatra treba da bude slabija kako bi se ćevapi i unutra ispekli ravnomerno. Ako je vatra prejaka, spolja će izgoreti, a unutra ostati živi.
Pročitajte i Top 10 recepata za jela sa roštilja.
BONUS VIDEO
Tekst: Lepa&srećna / B.S.