Sastojci (za 4 osobe):

  • manja glavica luka
  • čen belog luka
  • 3 crvene paprike
  • 6 pera mladog luka
  • 600 g pilećeg filea
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • 500 g pasiranog paradajza iz konzerve
  • 1-2 kašike sušenih začina
  • 150 g mocarele
  • 100 g narendanog tvrdog sira

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Crni i beli luk oljuštite i naseckajte što sitnije. Povrće očistite, papriku nasecite na kockice, a mladi luk na kolutiće. Meso isecite na komade.

Ulje zagrejte pa pržite piletinu, crni i beli luk tri minuta. Dodajte mladi luk i papriku, pržite još dva minuta i začinite. Stavite u pleh. Pasirani paradajz stavite u tiganj u kojem ste pekli meso i ostavite da vri pet minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sušene začinske biljke, pa time prelijte meso.

Ocedite mocarelu i isecite je na listiće. Zajedno sa narendanim sirom pospite po mesu, stavite u rernu i pecite jelo pet minuta.

Vreme pripreme: 35 minuta

Recepte piše: Marija Jakob