Sastojci:
- manje pile
- glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika šilja (ili crvena)
- 1 paškanat
- parče korena celera
- malo peršuna
- 1-2 čena belog luka
- 200-300 g tanje testenine
- ulje
- so, biber
- 2-3 lista lovora
Priprema:
Pile skuvajte i ostavite da se ohladi, pa odvojte od kože i kostiju. Supu procedite i sačuvajte. Povrće naseckajte i kratko izdinstajte.
Začinite po ukusu i razlijte po dnu tepsije, dodajte piletinu iskidanu na tanke listiće i pospite po tepsiji preko povrća. Nalijte vodom u kojoj se pile kuvalo, da ogrezne sav sadržaj i preko pobacajte nepravilno testeninu. Odozgo pospite listovima lovora i peršuna i pecite oko 30 minuta (dok voda ne ispari).
Recept piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka