Sastojci:
- manje pile
- glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika šilja (ili crvena)
- 1 paškanat
- parče korena celera
- malo peršuna
- 1-2 čena belog luka
- 200-300 g tanje testenine
- ulje
- so, biber
- 2-3 lista lovora
Priprema:
Pile skuvajte i ostavite da se ohladi, pa odvojte od kože i kostiju. Supu procedite i sačuvajte. Povrće naseckajte i kratko izdinstajte.
Začinite po ukusu i razlijte po dnu tepsije, dodajte piletinu iskidanu na tanke listiće i pospite po tepsiji preko povrća. Nalijte vodom u kojoj se pile kuvalo, da ogrezne sav sadržaj i preko pobacajte nepravilno testeninu. Odozgo pospite listovima lovora i peršuna i pecite oko 30 minuta (dok voda ne ispari).
Recept piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.