Sastojci:

  • manje pile
  • glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 zelena paprika šilja (ili crvena)
  • 1 paškanat
  • parče korena celera
  • malo peršuna
  • 1-2 čena belog luka
  • 200-300 g tanje testenine
  • ulje
  • so, biber
  • 2-3 lista lovora 

Priprema:

Pile skuvajte i ostavite da se ohladi, pa odvojte od kože i kostiju. Supu procedite i sačuvajte. Povrće naseckajte i kratko izdinstajte.

Začinite po ukusu i razlijte po dnu tepsije, dodajte piletinu iskidanu na tanke listiće i pospite po tepsiji preko povrća. Nalijte vodom u kojoj se pile kuvalo, da ogrezne sav sadržaj i preko pobacajte nepravilno testeninu. Odozgo pospite listovima lovora i peršuna i pecite oko 30 minuta (dok voda ne ispari).

Recept piše: Milja Lukić