Sastojci (za 4 osobe):

  • glavica luka
  • kašika putera
  • 350 g pirinča
  • 300 ml belog vina
  • 600 ml ribljeg bujona
  • so, biber

Priprema: Iseckajte luk i prodinstajte ga na puteru. Dodajte pirinač i prodinstajte. Sipajte vino i bujon, postepeno, uz mešanje, kuvajte dok ne ispari, pa onda opet dolijte tečnost i kuvajte kako je opisano. Kuvajte dok se pirinač ne skuva i ne iskoristi sva tečnost (oko 30 minuta). Posolite i pobiberite. Isecite ribu na komade, prelijte je limunom, posolite i pobiberite. Pospite ribu brašnom. Propržite žalfiju na ulju, dodajte ribu i pržite je sa strane gde je koža, oko tri minuta. Okrenite ribu i pržite još dva minuta. Sipajte rižoto u podgrejane tanjire i pospite biberom. Servirajte preko losos pastrmku i ukrasite listovima žalfije.

Vreme pripreme: 55 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob