Aromatična teleća plećka
Sastojci:
- 2 kg teleće plećke bez kostiju
- 0,5-1 dl limunovog soka
- 2 kašičice rendane kore limuna
- so, sveže mleven biber
- 300 g sitnijih glavica luka (što sitnije, to bolje)
- 1 dl ulja
Priprema:
Meso operite, prosušite i obradite tako da dobijete veliku šniclu. So, rendanu koru limuna i limunov sok pomešajte, i time premažite meso. Pobiberite ga, urolajte, spolja posolite i povežite kuhinjskim koncem. Očišćene cele glavice luka nabodite na drvene štapiće i malo ispržite na ulju. Izvadite ih i na istom ulju propržite meso. U sredinu tepsije stavite pržene glavice luka, pa na njih stavite meso. Podlijte sa 1 dl vode i pecite na 180 stepeni oko sat vremena. Tokom pečenja povremeno podlivajte vodom i saftom u kome se meso peče. Služite sa lukom na štapićima. Procedite saft od pečenja, prokuvajte i služite uz meso kao sos.
Napomena: Uz pečenu plećku najčešće se kao prilog služe krompir (dodaje se mesu pred kraj pečenja, sa ruzmarinom i uljem), ili spanać ili grašak spremljeni na pari.
Na sledećim stranama: (1) Rolovane teleće grudi, (2) Carske šnicle.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka