Pikantno jelo sa piletinom začinjeno kurkumom može se spremiti uz dodatak raznog povrća: mladog luka, bebi spanaća ili smrznutog graška, piše Lepa&Srećna.

  • Sastojci:
  • 500 gr piletine
  • 1 kašičica mlevene kurkume
  • 3 kašike meda
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 limun
  • 200 gr povrća po želji

Priprema:

Izmešajte med, so, biber i malo vode. U drugoj činiji izmešajte brašno, kurkumu i so.

Skinite kožicu sa belog mesa, odvojite od kostiju pa iseckajte na komadiće od oko 2 cm.

Uvaljajte ih u mešavinu s brašnom, pa spustite u vruće ulje i ispržite na brzinu, 2-3 minuta da bude hrskavo.

Sad dodajte mešavinu s medom pa mešajte na srednjoj vatri nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

Dodajte i povrće pa nastavite da dinstate još 4-5 minuta, dodajući pomalo vode ako je potrebno.

Na kraju dodajte soja sos. Servirajte sa kriškama limuna.

Izvor: Lepa&Srećna