• Sastojci:
  • 1 glavica kupusa
  • 300 gr paradajza
  • 1 glavica luka
  • 500 gr mlevene junetine
  • so i biber
  • ulje
  • začini po želji

Priprema:

Očistite kupus i sitno ga iseckajte.

Iseckajte i paradajz - možete upotrebiti konzervisani ili zamrzuti - a, po želji, možete prethodno oljuštiti kožicu.

Očistite i iseckajte i crni luk i stavite u dublju šerpu svo povrće zajedno.

Dolijte malo vode i zagrejte da provri, a onda polako mrvite mlevenu junetinu prstima i tako je spuštajte u kupus koji se kuva.

Poklopite i dinstajte sve zajedno, oko sat vremena.

Povremeno promešajte.

Na kraju dodajte začine po želji, a naročito je ukusna italijanska mešavina.

Napomena: ovo jelo je vrlo lepo i od kiselog kupusa, samo onda nije potrebno dodavati paradajz.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna