Prednost ovog recepta je u tome što sve spremate u istoj posudi, piše Lepa & Srećna. Treba vam dublji pleh ili vatrostalna posuda, a dok vi spremate sastojke ovog odličnog jela, uključite rernu da se greje.

  • Sastojci:
  • 4 svinjske šnicle
  • 4 veća krompira
  • 1 glavica luka
  • 200 gr šampinjona
  • 1 kesica supe od pečuraka
  • 1 kašika praha paradajz čorbe iz kesice
  • ulje, so, biber, čili

Priprema:

U nauljen pleh stavite šnicle, pa oko njih poređajte kriške oljuštenog krompira. 

Iseckajte šampinjone i luk pa pospite po šniclama i krompiru.

Izmešajte sadržaj supe od pečuraka i prah za paradajz čorbu sa 300 ml vode i prelijte preko povrća i mesa. 

Stavite u rernu da se dinsta oko pola sata. Izvadite, promešajte i probajte ukus pa eventualno dodajte začine po želji. Pecite još pola sata ili dok meso i krompir ne budu mekani.

Izvor: Lepa & Srećna