• Sastojci:
  • 4 fileta lososa
  • 2 ljute papričice
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika soja sosa
  • sok pola limuna
  • so i biber u zrnu
  • peršun
  • maslinovo ulje

Priprema:

Ugrejte rernu na 220 C stepeni.

Dok se rerna greje, izmešajte med, sirće i soja sos sa iseckanom ljutom papričicom i biberom u zrnu.

Neka vri na tihoj vatri desetak minuta pa ostavite da se malo ohladi.

Losos osušite papirnim ubrusom, isecite na široke komade pa svaki premažite maslinovim uljem i posolite.

Podmažite pleh, pa stavite filete u pleh i prelijte pripremljenim prelivom.

Pecite 6-7 minuta pa izvadite iz rerne i ponovo prelijte ribu prelivom koji skupite kašikom na dnu pleha.

Vratite u rernu pa ponovo pecite 6-7 minuta.

Pred serviranje, još jednom prelijte preliv preko pečene ribe, poprskajte sokom od limuna, pospite peršunom i posolite.

Poslužite sa barenim pirinčem.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA JELA S RIBOM