• Sastojci (za 4 osobe):
  • 600 g belog pilećeg mesa
  • so, krupno mleveni biber
  • kašika margarina
  • oko 250 g mešane salate (radič, zelena salata, rukola)
  • kašičica senfa
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike slatke pavlake
  • 2 kašike sveže izrendanog parmezana

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Meso operite i obrišite kuhinjskim papirom, pa začinite solju i biberom. Zagrejte puter u tiganju (koji može u rernu) i ispržite meso s jedne strane da postane svetlobraon. Zatim ga prevrnnite i oko 10 minuta dopecite u rerni.

Zeleniš operite, protrestite i iscepkajte. Pomešajte so, biber i senf sa sirćetom i uljem. Umešajte slatku pavlaku i parmezan, još jednom začinite. Salatu stavite u posudu, prelijte i promešajte. Preliv možete služiti i uz salatu.

Izvadite piletinu iz rerne i isecite na kriške. Salatu servirajte na tanjire i preko nje stavite piletinu. Po želji, jelo možete ukrasiti svežim začinskim biljem po izboru.

Vreme pripreme: 45 minuta

Recepte piše: Marija Jakob